// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

« Terug

Zonwering reinigen is een vak apart

Zwamon_Zonwering-reinigen-is-een-vak-apart_2.jpg10 aug

Met zonneschermen of rolluiken zorgt u ervoor dat het klimaat binnen uw woning of werkplek prettig blijft. Wel is het belangrijk deze goed te onderhouden. Na enige tijd wordt uw zonwering geteisterd door slecht weer met zwarte vegen, groene aanslag en schimmel tot gevolg. Ook vogels en insecten sparen uw zonwering niet. De kwaliteit van uw zonnescherm of rolluik gaat achteruit als u er niets aan laat doen. “Onze monteurs zijn dagelijks bezig met het reinigen van zonwering. Het is zeer specialistisch werk”, aldus Jean-Pierre de Zwart, eigenaar van Zwamon.

Zonnescherm schoonmaken

Bij Zwamon reinigen we voornamelijk buitenzonwering, zoals zonneschermen, rolluiken en parasols. Als we het doek van het zonnescherm schoonmaken gebruiken we een speciale warmwatermachine. Naast het reinigen van het doek maken we de armen van het zonnescherm schoon. Deze kunnen ook behoorlijk vies worden. Soms komt er een hoogwerker aan te pas, wanneer het zonnescherm zich op grote hoogte bevindt. In de andere gevallen maken we gebruik van een ladder of een steiger.

Rolluik schoonmaken

Het schoonmaken van rolluiken doen we met speciale doeken en waterafstotend reinigingsmiddel. We maken zowel de binnenkant als de buitenkant van de rolluiken schoon. Ook gebruiken we wax. Hierdoor blijft het rolluik soepel functioneren en trekt het minder vuil aan.  

“Doordat we niet alleen zonwering reinigen, maar deze vooral leveren en plaatsen, weten we precies hoe de techniek ervan in elkaar zit en kunnen we defecte zonwering met gemak repareren.”

Vraag een onderhoudsbeurt aan

Opslag parasols

Veel restaurants zijn erg zuinig op hun parasols. Ze willen deze zolang mogelijk blijven gebruiken. Daarom bieden wij een speciale opslagplaats aan voor parasols. In de herfst, winter en het vroege voorjaar reinigen wij deze parasols grondig, zodat de horecagasten er in de zomer weer prima gebruik van kunnen maken.

Binnenzonwering reinigen

Wilt u uw binnenzonwering ook laten reinigen? Wij doen dit doorgaans niet, maar wij kunnen u hiermee wel van dienst zijn. Wij werken samen met een bedrijf dat hierin zeer bekwaam is. In hun pand staat een speciale machine waarmee uw binnenzonwering kan worden schoongemaakt.  

Onderhoud zonwering

Naast reinigen houden we ons bezig met reparaties. Wanneer we tijdens de schoonmaakbeurt merken dat de zonwering niet goed functioneert, gaan we na welk onderdeel er vervangen moet worden. Jean-Pierre de Zwart: “Doordat we niet alleen zonwering reinigen, maar deze vooral leveren en plaatsen, weten we precies hoe de techniek ervan in elkaar zit en kunnen we defecte zonwering met gemak repareren.”

Vraag een onderhoudsbeurt aan

« Terug

Scroll naar boven