Home ›› Roldeuren Garage

Roldeuren garage selecteren in alle vormen en stijlen

Toe aan het vervangen - of nieuw plaatsen - van roldeuren garage? Bij Zwamon blinken wij uit in zowel de advies- als de implementatiefase als het om een garage roldeur gaat. Ons team kan u stap voor stap begeleiden naar nieuwe, fraaie en vooral ook veilige garage roldeuren. Benieuwd wat er op het gebied van een roldeuren garage allemaal te krijgen is en wat de laatste garagedeuren trends zijn? Zwamon professionele zonweringen en montagewerken informeert u graag.

Roldeuren garage – lamellen rolpoort of sectionale poort?

Bij de keuze voor roldeuren garage is een van de aspecten de breedte van de te openen en sluiten delen die aan de buitenzijde zichtbaar zijn. Bij traditionele rolpoorten gaan we doorgaans uit van een lamellen rolpoort. Zo’n rolpoort bestaat uit meerdere smallere lamellen. Bij het openen zijn er dus ook meerdere lamellen die één voor één omhoog rollen totdat ze uit het zicht zijn verdwenen.
Daartegenover staan de sectionale poorten. Het gaat bij de sectionale poort om grotere secties en niet om veel meer smallere lamellen. Bij de keuze voor een sectionale rolpoort zijn er dus minder bewegende delen die bij het openen weggerold worden.
Waarom voor de een of voor de ander kiezen? U gaat voor het product dat esthetisch het beste bij uw locatie past. Dat kan een garage bij een woonhuis zijn, maar ook een garage op een industrieterrein betreffen. Zelfs een atelier kan gebaat zijn met een rolpoort garagedeur. Een industriële sectionale poort of een poort met een loopdeur en ramen voor daglichttoetreding? Dat kan allemaal bij het merk Harol dat Zwamon levert.

Roldeuren garage – horizontale of verticale opening/sluiting?

Over kleuren hoeven we meestal niet lang te praten. U gaat voor een prachtig contrasterend effect met de kleur van de gevel of juist voor een matchende kleur. Bij de roldeuren garage zijn de opties en de keuze voor horizontaal of verticaal bewegen van de roldeurdelen lastiger. De horizontale rolpoort beweegt omhoog en voor toegang moet dan ook de gehele poort geopend worden. Dat is bij de verticale roldeur niet het geval. Wanneer is de montage van een verticale opening van de garagedeurdelen dan handig?
Als u de garagepoort ook wilt kunnen openen om te voet uw garage te verlaten. De hond uitlaten of met de fiets de kinderen naar school brengen via de garage wordt zo een stuk makkelijker en veiliger. In de winter houdt u de kou buiten door de geïsoleerde deur niet in zijn geheel te hoeven openen. Verder voorkomt het inkijk in de garage. Passanten hoeven immers niet te zien wat u allemaal in uw garage opbergt en of er behalve uw auto nog andere waardevolle spullen achter de garagedeur liggen.

Manuele of elektrische bediening van de garageroldeur?

Een volgend onderwerp – en eentje die de prijs sterk beïnvloedt – is die van de wijze van bedienen. Waar u vroeger alleen handmatige garagepoorten zag, zijn er nu ook diverse mogelijkheden om dit elektrisch te doen. Het grote constructietechnische verschil tussen beiden is dat een manuele poort van een veeras voorzien is, terwijl een elektrische poort met een buismotor uitgerust is.
Voor de elektrische bediening zijn er mogelijkheden vanuit de auto (een afstandsbediening of handzender die u bij u kunt dragen) of vanuit het pand (drukschakelaar, sleutelcontact, muurzender, codeklavier of schakelklok). Domotica toepassingen zijn ook nog een mogelijkheid. Vraag de adviseurs van Zwamon naar de voordelen hiervan.

Moeite met het kiezen van een roldeur garage?

Niet als u besluit een bezoek aan onze showroom te brengen! We begrijpen bij Zwamon professionele zonweringen en roldeuren garage maar al te goed dat sommige zaken niet zomaar via internet besteld kunnen worden. Zo kan een kleur er op een beeldscherm totaal anders uitzien dan in het echt. Ook is bedieningsgemak beter in levende lijve te ervaren. Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzen maakt komt u naar onze showroom in Nieuwekerk a/d IJsel met Harol expositieruimte.
Op zaterdag bent u welkom aan de Hoogeveenenweg 79 tussen 10:30 en 16:00 uur. Op donderdag en vrijdag wijn wij alleen op afspraak geopend.
Zeker weten dat de showroom op bepaalde feestdagen toch geopend is? Bel van te voren met 0180 – 399623. Zo staat u nooit voor een gesloten (rol)deur!

Contact

Scroll naar boven