// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

« Terug

Zonwering verlaagt uw woonlasten door besparing op energiekosten

Headerfoto-Blog-NatuurlijkKoeling.png29 apr

Stijgende energieprijzen, het leven wordt er niet goedkoper op. Misschien moet u binnenkort wel een nieuw energiecontract afsluiten. U zult schrikken van de prijzen. We worden gestimuleerd om zuinig met energie om te gaan. Wat als je dit ook op andere manieren kunt doen? Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke koeling van uw woning door een uitvalscherm of screens.

In deze blog geven we praktische tips hoe u energie kunt besparen door middel van verschillende zonwering. Doe er uw voordeel mee!

Weg met energieverslindende airco’s

Op een warme dag verbruik je met een gemiddelde airco al snel 6 á 7 kWh aan energie. Niet echt heel zuinig dus. En wist u dat een mobiele airco nog meer energie verbruikt dan een vaste airco?Een verstandig persoon zal waarschijnlijk zijn huis isoleren of een rij zonnepanelen laten aanleggen. Slim! Want dit zal zeker bijdragen aan een lager energieverbruik. 

Waarom is zonwering de oplossing voor energiebesparing?

Wat niet veel mensen weten is dat je door middel van zonwering enorm kan besparen op het verkoelen of verwarmen van uw woning. Het is eigenlijk vrij simpel. Heeft u grote ramen? Dan komt hier ‘s zomers veel licht en warmte doorheen. Heerlijk, maar niet als het binnen als een sauna aanvoelt. U verhelpt dit door zonwering te plaatsen voor deze ramen. Dit wordt ook wel natuurlijke koeling genoemd. Deze vorm van koeling is een esthetische en meer menselijke ervaring dan de kunstmatige koeling van airco. Bijvoorbeeld met doekzonwering kunt u de ramen open zetten en zorgt dit voor meer privacy. Daarentegen kunnen in de winter bijvoorbeeld geïsoleerde rolluiken ervoor zorgen dat uw binnentemperatuur onder controle blijft. 

“Met functionele en moderne zonwering kunt u hét verschil maken!”

Natuurlijke koeling zonwering Zwamon Zonwering Rotterdam

Neem contact op

Duurzaam uw woning verkoelen

Nu bent u natuurlijk benieuwd aan welke soorten zonwering u moet denken als het gaat om natuurlijke koeling van uw woning. Wij lichten er graag een paar voor u uit.

 • Screens
  Heeft u er behoefte aan om de ramen wijd open te zetten? Geen probleem wanneer u screens heeft. Bovendien zorgen screens ook nog voor meer privacy. 
 • Rolluiken
  Met rolluiken bespaart u wel meer dan 30% energieverbruik. Er zijn verschillende diktes, welke ervoor zorgen dat de warmte of kou buitenshuis blijft. Met de rolluiken van Hella kunt u kiezen tussen buiten- of ingebouwde rolluiken.
 • Uitvalschermen
  Maak uw huis tot blikvanger met de designschermen van Markilux. Dit innovatieve Duitse merk staat bekend om hoogwaardige kwaliteit zonwering. De zonwering wordt op maat voor u gemaakt. Naast het frame zijn de doeken beschikbaar in veel verschillende kleuren of prints.
 • Elektrische zonneschermen
  Volledige controle over uw woning? Dat kan met de gemotoriseerde producten van Somfy. Met een druk op de knop bestuurt u eenvoudig uw zonnescherm. Daarnaast zijn er sensoren die ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch uitgaat bij zonneschijn en dicht gaat wanneer de zon is vertrokken.

Zwamon Zonwering is geregistreerde Somfy dealer en expert. Wij kunnen al uw producten installeren. Onze monteurs zijn ware vakmensen en wij kunnen u altijd adviseren over de Somfy producten.

Meer informatie?

Zoals u merkt is er veel keus. Misschien weet u niet goed wat de beste keus is voor uw woonsituatie. Wij nodigen u graag uit bij ons in de showroom; onze experts staan voor u klaar om advies te geven en al uw vragen rondom zonwering te beantwoorden. Zien we u snel?

Neem contact op

« Terug

Scroll naar boven