// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

« Terug

Zonwering waar je warm van wordt

Headerfoto-Blog-Herfst-Glasdaksystemen.png21 sep

Zo blijf je warm en droog tijdens de herfstperiode

In het najaarsseizoen is het vaak koud en regenachtig, maar het is ook juist dé periode dat je de prachtige herfstkleuren kunt bewonderen. Veel mensen kiezen er daarom voor om ook tijdens deze periode nog wat langer van hun tuin of dakterras te genieten. Dit moet natuurlijk wel zo droog en comfortabel mogelijk gebeuren. Gelukkig zijn er handige zonweringen en terrasoverkappingen om je daarbij te helpen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je terras te overkappen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm met een waterdichtdoek. Dit zorgt niet alleen voor schaduw, maar ook dat je lekker droog buiten kunt blijven zitten wanneer het gaat regenen. De overkappingen komen in verschillende soorten en maten, en zijn met behulp van verlengde kapsteunen gemakkelijk aan een uitbouw te monteren.

Je kunt ook kiezen voor een glasdaksysteem.  Door de stabiele aluminiumconstructie met geïntegreerde dakbeglazing zit je heerlijk droog. Er zijn genoeg mogelijkheden voor uitbreiding, zoals verticale zonwering of sfeervolle verlichting. Een glasdaksysteem is perfect voor degene die het hele jaar hun tuinmeubelen en barbeque buiten wilt laten staan. Scheelt weer een hoop gesjouw en opbergruimte in de schuur.

"Er zijn verschillende mogelijkheden om je terras te overkappen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm met een waterdichtdoek of voor een glasdaksysteem"

BLOG-Herfst-Glasdaksysteem-Zonwering

Handige gadgets

Vaak is het mogelijk om een overkapping te bedienen met een afstandsbediening of via een app. Denk bijvoorbeeld aan een terrasoverkapping met kantelbare lamellen. Je kunt zo precies instellen hoeveel zon en schaduw je wenst te krijgen. Daarnaast bieden deze perfect aansluitende lamellen ook nog eens een geweldige bescherming tegen opspattend water en voorkomen ze een koude luchtstroom tussen de lamellen en de goten.

Voorkom dat je zonnescherm of textieldak te lang open blijft en daardoor beschadigd. Het kan nog wel eens gebeuren dat je al van huis bent en er dan pas aan denkt dat je zonnescherm nog open staat. Gelukkig is het mogelijk om een windbeveiliging aan te schaffen. Dit stuurt door middel van een signaal jouw terrasscherm of textieldak naar de gesloten stand. Aangezien het op batterijen werkt is het gemakkelijk draadloos te plaatsen.

Warm en droog

Om je terras nog eens extra lekker warm en droog te houden kun je in combinatie met een zonnescherm of textieldak ook kiezen voor een heater. Deze kun je gemakkelijk plaatsen en het houdt je heerlijk warm. Verder kun je jouw overkapping voorzien van glazen schuifwanden of aluminium kozijnen, zodat de warmte langer binnen blijft.

Bekijk onze terrasoverkappingen

Je eigen plekje

Om je overkapte terras extra persoonlijk en uniek te maken is het natuurlijk ook leuk om het wat meer in te richten. Plaats bijvoorbeeld een aantal potten met prachtige herfstbloeiers onder jouw veranda, maar denk ook aan ingebouwde stopcontacten en/of bluetooth speakers. Door middel van dimbare verlichting zoals led strips in de lamellen of spotjes in de structuur maak jij van je terras jouw eigen gezellige plekje. Zo ben je helemaal klaar om lekker van de herfst te genieten!

« Terug

Scroll naar boven