// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

« Terug

Binnenzonwering schoonmaken zorgt voor een langere gebruiksduur

Headerfoto_Nieuwspost_Zwamon_Zonweringschoonmaken.png13 okt

Zonwering schoonmaken. Niet het leukste klusje, maar het hoort er wel bij. Door uw zonwering goed te onderhouden ziet het er er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een langere levensduur. En u wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van uw aankoop.

Laten we vooropstellen dat het schoonmaken van binnenzonwering eenvoudiger is dan het schoonmaken van buitenzonwering. Wel is het verstandig om het regelmatig schoon te maken. Wij adviseren om dit ongeveer één keer per maand te doen.

Welke binnenzonwering gaat u schoonmaken?

Vouwgordijnen, jaloezieën, lamellen of fractions? Deze soorten zonwering zijn gemaakt van verschillend materiaal en hebben hun eigen manier van schoonmaken. Lees hieronder hoe u uw stoffen, aluminium of houten zonwering schoonmaakt.

Stof
Voor het schoonmaken van stof, zoals uw vouw- of rolgordijnen, gebruikt u een stofdoek of zachte borstel. Bij hardnekkige vuil kunt u eventueel gebruikmaken van lauwwarm water. 

Kunststof en aluminium
Kunststof of aluminium zonwering neemt u af met een doek lauwwarm water en eventueel schoonmaakmiddel. Ga hierna nogmaals met een vochtige doek over de zonwering, maar gebruik nu geen schoonmiddel. Zo blijven er geen resten schoonmaakmiddel zitten. Ter afsluiting maakt u uw shutters of jaloezieën goed droog, hiermee voorkomt u lelijke vegen.

Hout
Hout is een natuurproduct. Heeft u houten jaloezieën of shutters? Gebruik dan alleen een vochtige doek, zonder schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen zijn te agressief voor het hout en kan de lak van het hout aantasten.

Maak de zonwering schoon met een lauwwarme doen en gebruik voor hardnekkige vlekken eventueel wat schoonmaakmiddel

Schoonmaakmiddel voor hardnekkige vlekken

Probeer altijd eerst de zonwering schoon te maken met een lauwwarme doek. Wanneer er op uw stoffen, kunststof of aluminium zonwering nog lelijke vlekken zitten, mag u eventueel wat schoonmaakmiddel gebruiken. Gebruik niet teveel en verwijder het schoonmaakmiddel altijd weer met een vochtige doek.

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw binnenzonwering? Laat het ons weten, wij staan voor u klaar!

Stel uw vraag aan onze specialisten

Buitenzonwering reinigen: een vak apart

Buitenzonwering reinigen is een vak apart. Uw buitenzonwering kan geteisterd worden door slecht weer. Na verloop van tijd kan er schimmel of groene aanslag ontstaan. Onze monteurs gebruiken speciale reinigingsproducten: een warmwatermachine om het doek van uw zonnescherm schoon te maken of waterafstotend reinigingsmiddel voor uw rolluiken.

Vraag een onderhoudsbeurt aan

« Terug

Scroll naar boven