// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

Home ›› Zonwering Overkapping

Zonwering overkapping

Markiezen, screens, rolluiken en buiten-jaloezieën, ze houden allemaal het zonlicht tegen zodat u in huis van een fijn binnenklimaat geniet. Maar hoe comfortabel is uw buitenterras eigenlijk? Voor die plek is een zonwering overkapping uitermate geschikt.

zonwering overkapping markilux
Meer informatie? Neem contact op!

Zonwering overkapping beschermt tegen alle weersinvloeden

Tja, laten we realistisch zijn. Het is in Nederland soms net iets te fris of net iets te warm. Er staat net iets teveel wind of net iets te weinig. En dan is er nog de kans op neerslag. Het kan allemaal roet in het eten gooien van het ideale terrasmoment. Met een goede zonwering overkapping is dat echter voor een groot deel prima te reguleren.

  • Zon

Hoe meer het seizoen naar de zomer beweegt, hoe feller de zon gaat schijnen. Soms iets te fel. Op die momenten komt een zonwering overkapping ideaal van pas. Deze houdt het felle zonlicht tegen, volledig of gedeeltelijk, waardoor u comfortabel op uw terras kunt verblijven en ontspannen kunt kijken.

  • Temperatuur

Zonlicht brengt nog iets anders mee dan fel licht alleen: ook Uv-straling en warmte. Uv-straling wilt u natuurlijk vermijden, want dat is niet goed voor uw huid. En voor warmte geldt hetzelfde als voor licht: een beetje is leuk, maar het kan ook teveel worden. Een zonwering overkapping kan voor de nodige bescherming en verkoeling zorgen.

  • Wind

Waar we in de zomer last hebben van zonlicht en warmte, kan vooral in de andere seizoenen de wind voor een minder fijn verblijf op uw buitenterras zorgen. Een licht briesje op een zomerdag, heerlijk. Een frisse wind op een vroege lente- of late herfstdag: storend. Een zonwering overkapping met verticale screens of vaste wanden houdt de koude wind tegen zodat u ook op winderige dagen heerlijk van uw buitenterras kunt genieten.

  • Neerslag

Neerslag is eigenlijk maar voor één ding goed: de tuin. Op uw terras wilt u droog kunnen zitten. Onder een terrasoverkapping kan dat. Zo kunt u ook als het regent genieten van het buitenleven.

zonwering overkapping tuin
Meer informatie? Neem contact op!

Zonwering overkapping – 5 materialen

Zonwering overkapping is verkrijgbaar in 5 verschillende materialen. Afhankelijk van de wensen die u qua uitstraling en bescherming tegen weersinvloeden heeft, past de ene zonwering overkapping beter bij u dan de andere.

1. Doek

Een zonwering overkapping met doek geeft een gezellige sfeer en zorgt dat het onder uw terrasoverkapping lekker licht blijft. U zit in de schaduw, maar ervaart toch dat zonnige gevoel. Het doek houdt licht en Uv-straling tegen en tot op zekere hoogte ook neerslag.

2. Screen

Een zonwering overkapping in de vorm van een screen heeft dezelfde eigenschappen als een doek, maar kent een strakkere, moderne uitstraling. Een screen is bovendien heel makkelijk in en uit te schuiven, waardoor u uw terrasoverkapping snel kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.

3. Glas

Wilt u optimaal van de zon en uw uitzicht kunnen genieten, maar wel volledig beschut zijn tegen neerslag en wind? Dan is glas dé oplossing voor uw zonwering overkapping. U kunt een glazen terrasoverkapping combineren met screens om ook het zonlicht en de warmte te kunnen reguleren.

4. Vast aluminium

Wanneer een moderne uitstraling, onderhoudsarme zonwering overkapping en optimale bescherming tegen weersinvloeden is wat u zoekt, kan een vaste terrasoverkapping van aluminium de juiste keuze zijn.

5. Lamellen

Wilt u dezelfde goede bescherming als die van een vaste aluminium zonwering overkapping, maar wel de mogelijkheid hebben om de zon toe te laten? Dan bieden lamellen uitkomst. Door de lamellen open of (deels) dicht te draaien, laat u zoveel of zo weinig zon door als u wenst. Gaat het regenen, dan draait u de lamellen eenvoudig dicht en geniet u van een waterdicht dak.

Welke zonwering overkapping past het beste bij uw wensen? Zwamon adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie en advies.

Contact

Scroll naar boven