// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

Home ›› Zonnescherm

Zonnescherm door de expert laten samenstellen en installeren

Een zonnescherm is een waardevolle toevoeging aan uw woning of bedrijfslocatie. Het is niet alleen heel nuttig wanneer een raam in de volle zon staat. Het vormt ook een verfraaiing van uw pand. Statige herenhuizen met mooie zonneschermen buiten zijn een lust voor het oog. Het valt op in de straat en trekt in positieve zin de aandacht. Ook een zonnescherm bestellen? Laat Zwamon professionele zonweringen u begeleiden in het traject van de beste zonwering uitzoeken en monteren.

Zonnescherm - Buiten

Meer informatie? Neem contact op!

Zonnescherm kiezen

De markies

Bij het selecteren van een zonnescherm gaat het niet alleen om de kleur en de print van het doek. Bij het type woningen waar statige herenhuizen en landelijke villa’s onder vallen, passen markiezen heel goed. Het doek van een markies kan in effen kleuren gekozen worden, maar er zijn ook andere dessins zoals een brede streep mogelijk. Met een wit met gele streep voegt u wat vrolijkheid en fleurigheid aan de voorgevel toe. Groen of donkerrood geven de woning een meer klassieke uitstraling.

Markiezen worden echter niet alleen bij woningen toegepast. Zwamon installeert ze regelmatig bij bedrijfspanden om marketingtechnische redenen. Een hotel, kapper of discotheek voorziet een deel van het doek van het logo of de naam. De locatie is dan in een oogopslag herkenbaar door de kleuren van de huisstijl te gebruiken en andere bedrijfskenmerken op het doek te laten plaatsen.

Ook qua vorm is er bij markiezen veel keuze. De traditionele markies is halfrond en komt naar voren. Deze kunt u naar wens omlaag laten en weer omhoog doen als het weer niet geschikt is voor de markies. Bij bedrijfspanden kan de markies ook permanent uitgeklapt zijn. Ze zijn dan een vast onderdeel van de voorgevel of het terras.

Knikarmschermen

Schermen met knikarmen ziet u vooral in achtertuinen of op terrassen van horecagelegenheden. Ze bieden bescherming tegen de zon en u voorkomt dat het binnen te warm wordt. Ook verkleuring van het interieur wordt verminderd. Zo blijft een houten vloer of kast langer zijn oorspronkelijke kleur behouden en droogt meubilair dat met leer bekleed is minder snel uit.

Vroeger had de kap waarin de knikarm met het doek bij inklappen verdween geen bijzondere uitstraling. Hij was meestal wit en viel enorm op aan de gevel. Tegenwoordig kan de kap in dezelfde kleur als het doek geleverd worden. Wie minder afwijkende kleuren wil, kiest voor kleuren die passen bij de gevel of bij de kozijnen. Wie juist contrast wil, gaat voor felle kleuren of een bijzonder motief.\

Zonnescherm - Zomer

Meer informatie? Neem contact op!

Niet enkel één doek tegen de zon

Breekt het zweet u uit als u aan de zomer denkt? Niet nodig. Met een zonwering van Zwamon programmeert u zelf de zon. En dankzij onze draadloze motorbedieningen hoeven breekwerken zelfs niet.

  • Lekker fris: een Zwamon-knikarmscherm houdt uw interieur koel én beschermt uw overgordijnen, vloerbekleding en meubelen tegen verkleuring. Dankzij de handige bediening kiest u zelf hoeveel zonlicht u binnenlaat.
  • Kwaliteit op maat: een Zwamon-zonwering wordt altijd op maat gemaakt én vakkundig geplaatst. Elk onderdeel is ontworpen, getest en nog eens gecontroleerd om jaren mee te gaan.
  • Zuinig: tijdens de zomermaanden loopt de temperatuur in uw woning soms flink op. Met zonwering wordt uw huis geen sauna en hoeft u geen airco te kopen.
  • Veilig: een zonwering beschermt u tegen schadelijke U.V.-stralen. Zo geniet u aanzienlijk langer van het mooie weer.
  • Doeken: een brede keuze in uni- of designstoffen van diverse leveranciers.
  • Frame: naast een al uitgebreid standaard kleurenpallet, leverbaar tegen meerprijs in elke gewenste RAL-kleur, Structure- of Prestige uitvoering.
  • Accessoires: Wij leveren diverse extra's voor onze zonweringen, zoals verlichting en terras verwarming, of een automatische besturing.

De screens

Screens werden tot een poos geleden voornamelijk als zonnescherm buiten bij kantoren en bedrijfspanden aangebracht om het proces binnen de vier muren te optimaliseren. Medewerkers en machines moesten in werktijd vooral goed hun werk kunnen blijven doen. Nu worden screens ook steeds vaker bij particulieren geplaatst. Vooral bij moderne woningen is er veel vraag naar zonneschermen buiten in de vorm van screens. Ze nemen weinig plek in, zijn automatisch te bedienen en zijn zeer efficiënt.

Frisse zonnekloppers

Verliefd op die typisch Zuidfranse sfeer? Wel, u kunt deze hier krijgen. Want, Harol-uitvalschermen zijn gevelzonweringen met een variabele uitvalshoek (van 0 tot 120°) en doeklengte: u bepaalt zelf hoeveel zon u binnenlaat én toch waait er een frisse lucht door uw woning.

  • Extreem windbestendig: dankzij hun aparte opbouw en sterke valarmen (keuze uit stormvaste armen, glij- en gasveerarmen).
  • Flexibele bediening: kies voor een manuele buiten- of binnenbediening of een elektrische bediening.
  • IO-Home Domotica: besturing door hand/wand zender, Smartphone, Tablet. Laptop, PC of Sensoren.

Zonnescherm - Wit

Meer informatie? Neem contact op!

Zonnescherm zelf onderhouden of laten doen?

Het ene zonnescherm is het andere niet. En zelfs bij een recht doek op een knikarm is het reinigen of vervangen van het zonneschermdoek geen sinecure. Wie geen rompslomp wil of risico op schade aan het doek of het zonneschermsysteem wil beperken, laat het onderhoud door Zwamon uitvoeren. Dit kan op aanvraag of via een onderhoudscontract waarbij onze vakmensen periodiek controle en onderhoud uitvoeren. Het onderhoudscontract geeft de beste garanties op langdurig plezier van uw zonnescherm.

Vragen over zonnescherm buiten?

Vragen over typen zonneschermen voor buiten? Weten welke keuren en motieven er bij zonneschermdoeken allemaal mogelijk zijn? Neem contact met ons op en wij helpen u graag!

Liever geen zonnescherm, maar wel een andere toepassing tegen de warmte of hoeveelheid licht in woning of bedrijfspand? In ons assortiment buitenzonwering vindt u ook buiten jaloezieën en rolluiken.

Contact

Scroll naar boven