// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

Home ›› Unilux Fractions

Unilux fractions voor een decoratieve ruimte

Om de sfeer in een ruimte te bepalen, zijn er veel manieren voor lichttoetreding. Zo bieden Unilux Fractions op een geheel speelse manier verschillende vormen van lichttoetreding. In een handomdraai verandert u de inkijk of lichtinval. Op die manier creëert u zelf steeds weer een andere sfeer. Door de unieke vormgeving zijn Unilux Fractions ideaal om de ruimte modern en stijlvol in te richten. De strakke panelen zijn een echte eyecatcher en zorgen voor een luxe uitstraling.

Unilux fractions 1
Meer informatie? Neem contact op!

Unilux Fractions: de eigenschappen in het kort

Bij Zwamon kunt u terecht voor buitenzonwering & rolluikenterrasoverkappingengaragedeuren & kozijnen en binnenzonwering zoals plissé en Unilux Fractions. Wij bieden onder andere het volgende:

Kleuren
De Unilux Fractions zijn leverbaar in alle RAL kleuren. Hierbij adviseren wij altijd een structuurlak zodat de fractions krasbestendig blijven. Daarbij kunt u de fractions in meerdere kleuren laten coaten.

Desigs
Hexagon, vierkant, ruit, rechthoek en honinggraat; dit zijn een aantal designs waarin de fractions beschikbaar zijn. Ongeacht uw keuze zijn alle fractions prachtig om naar te kijken en zorgen ze voor een lichtspektakel in de ruimte.

Panelen
Een paneel van de Unilux Fractions is minimaal 20 centimeter breed. Dit is inclusief scharnieren en profielen. De fractions zijn inclusief scharnieren en profielen maximaal 50 centimeter breed. Er zijn maximaal 4 panelen aan elkaar te scharnieren.

Maximale afmetingen
Wij zorgen altijd voor Unilux Fractions op maat. De breedte is dus tussen de 20 en 50 centimeter en de maximale hoogte is 3 meter.

Unilux Fractions voordelen
Wilt u het licht van de ruimte juist binnen of buiten laten? Met de Unilux Fractions slaat u op een decoratieve manier het licht naar binnen komen. De fractions zijn uitgerust met vlakliggende lamellen. Er komt dus geen vuil of stof op terecht, zodat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Daarbij beschikt de constructie over een duurzame, hoogwaardige en krasbestendige poedercoating laag. Zo kunt u de Unilux Fractions plaatsen in zowel droge als vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Door het afbuigen van een lichtgolf langs een ondoordringbaar obstakel, oftewel diffractie, heeft u meer licht dan u in eerste instantie verwacht. Het licht weerkaatst namelijk niet eerst op de lamellen, maar valt rechtstreeks in de kamer. We zetten nog even kort een aantal voordelen van Unilux Fractions voor u op een rij:

  • Isolerende waarde
  • Nemen weinig ruimte in
  • Lichtdicht
  • Kunnen dicht bij het raam gemonteerd worden
  • Montage is eenvoudig
  • Alle RAL-kleuren mogelijk
  • Trekt niet krom
  • Hoogwaardig aluminium
  • Blinde scharnieren

Unilux fractions 2
Meer informatie? Neem contact op!

Plaatsing en bediening van de Unilux Fractions

De keuze van de plaatsing van de Unilux Fractions is afhankelijk van de situatie. Wilt u ze 180 graden kunnen omslaan, dan moeten de fractions zo kort mogelijk op de hoek van de stijlen worden gemonteerd. Dit wordt ook wel de “in-de-dag” montage genoemd. Daarnaast bestaat de “op-de-dag” montage. Hierbij wordt een bovenprofiel geplaatst. Hierdoor sluiten de fractions met onzichtbare magneten in dichtgevouwen situatie tegen het bovenprofiel en in opengevouwen toestand tegen elkaar. De bediening van Unilux Fractions is zeer eenvoudig. Dit gaat door middel van een knop. Door de knoppen omhoog te bedienen, schuift u de lichtsleuven dicht. Bovendien kunnen de fractions als luiken geopend of gesloten worden.


Contact en meer informatie

Bent u op zoek naar binnenzonwering zoals Unilux Fractions of horsystemen, dan bent u bij Zwamon aan het juiste adres. Wij kijken graag samen met u wat de beste en mooiste oplossing is voor de ruimte waar u binnenzonwering voor nodig heeft. Heeft u vragen of wilt u eerst meer informatie, neem dan contact met ons op. Of kom langs bij ons in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Contact

Scroll naar boven