// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

Home ›› Hordeur

Hordeur op maat: optimale ventilatie zonder vliegen in uw woning

Heeft u ook last van vliegen of andere insecten in huis? Dan kan een hordeur de oplossing zijn! Bij Zwamon bent u aan het juiste adres voor hor deuren die helemaal passen bij uw wensen. Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden.

Wat is een hordeur?

Een hordeur is eigenlijk een soort frame met gaas, wat u in het kozijn of op het kozijn monteert. Door het gebruik van een hordeur kunt u de hele dag uw deur open zetten, zonder dat er allerlei insecten uw huis in vliegen. Zeker in de zomer kan dit zeer aangenaam zijn, omdat u de vliegen gemakkelijk buiten kunt houden. Een hordeur kunt u zowel bij uw buitendeur plaatsen als bijvoorbeeld bij uw openslaande deuren. Voor elk soort deur is er wel een geschikte hor deur.

Soorten hor deuren

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft hor deuren. Bij Zwamon heeft u keus uit vier verschillende modellen, namelijk de vaste hordeur, de rolhordeur, de vouwhordeur plissé en de vouwhordeur plissé XL. Zo is er altijd wel een systeem wat bij uw wensen en voorkeuren past!

Vaste hordeur

De vaste hor deur is een gescharnierde deur, gemaakt van sterk materiaal zoals bijvoorbeeld aluminium. Aan de ene kant van de deur zitten de scharnieren. Aan de andere kant van de deur zit een magneetstrip gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de deur dicht blijft. De vaste hordeur is ook verkrijgbaar met een schopplaat. Dit is een plaat, die aan de onderkant van de deur gemonteerd is. Dit dient als bescherming, wanneer u per ongeluk met uw voet de deur raakt. Ook is deze variant verkrijgbaar met kattenluik!

Rolhordeur

De rolhordeur is een deur die aan de ene kant aan het kozijn vastgemaakt wordt en aan de andere kant een zogenaamde cassette heeft. Wanneer u de deur openschuift, rolt de hor op in deze cassette. Dit is een gemakkelijk systeem voor wanneer u regelmatig de deur opent en sluit. Het gaas rolt zich vanzelf op in de cassette. Hier heeft u geen omkijken naar.

Vouwhordeur plissé (XL)

Een volgende variant is de vouwhordeur plissé. Deze hor deur is gemaakt van geplisseerd horrengaas en is heel gemakkelijk open en dicht te schuiven. Het verschil met de rolhordeur is dat bij de vouwdeur het gaas zich opvouwt naar de zijkant. De naam zegt het eigenlijk al. Het voordeel van de plissé hordeur is dat deze niet open kan schieten, zoals bij de rolhordeur het geval kan zijn. De vouwhordeur plissé is ook als XL variant verkrijgbaar. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld een dubbele deur heeft of schuifpui met openslaande deuren.

Hordeur: de voordelen

Met een hordeur kunt u eindeloos genieten van de zomermaanden. U hoeft zich niet druk te maken over bijvoorbeeld vliegen of muggen die uw woning in vliegen. Wel profiteert u van optimale ventilatie doordat er de hele dag frisse lucht in uw woning kan komen. Daarnaast zijn de hor deuren van uitstekende kwaliteit gemaakt, waardoor u hier jaren plezier van heeft. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u na een paar jaar weer een nieuwe hordeur nodig heeft.

Hordeur op maat

Welke hordeur past het beste bij uw woning? Misschien heeft u een achterdeur, die u graag van een hordeur wil voorzien. Maar het kan ook gaan om een schuifpui met dubbele deuren. Bij Zwamon begrijpen we dat elke situatie anders is. De hor deuren zijn daarom op maat verkrijgbaar, volledig afgestemd op uw wensen. Onze specialisten komen graag op locatie langs om de deuren op te meten en u te adviseren over welke deur en systeem het beste bij u past.

Zwamon: voor professionele zonwering en montagewerken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een hordeur? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Zwamon is al meer dan 25 jaar specialist in het leveren en plaatsen van professionele zonwering. Maar ook voor overkappingen, veranda’s en dakvensters kunt u bij ons terecht. Graag gaan we met u in gesprek om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Contact

Scroll naar boven