// Wij zijn aan het verbouwen, maar u kunt de showroom gewoon bezoeken

Home ›› Overkapping Aan Huis

Overkapping aan huis

Wie kijkt er niet uit naar die heerlijke zomerse dagen waarop we lekker kunnen genieten van het buitenleven? Er is alleen één ‘maar’: we wonen in Nederland. Wind, neerslag en soms ook hitte kunnen een lekker verblijf op uw terras verstoren. Een overkapping aan huis biedt de oplossing. Dankzij zo’n overkapping stapt u vanuit uw achterdeur direct een comfortabel terras op.

overkapping aan huis buiten
Meer informatie? Neem contact op!

Overkapping aan huis beschermt tegen weersinvloeden

Een overkapping aan huis biedt namelijk bescherming tegen diverse weersinvloeden.

Licht

De zon kan soms zo fel schijnen dat het licht storend is aan uw ogen. Afhankelijk van het soort overkapping houdt deze een (groot) deel van het zonlicht tegen. Op uw terras, maar ook deels in huis.

Warmte

Met zonlicht gaat ook warmte gepaard. Dat komt door de Uv-straling van de zon. Een overkapping aan huis houdt deze warme en schadelijke straling tegen.

Neerslag

Een overkapping aan huis houdt niet alleen de zon tegen, maar biedt ook beschutting bij neerslag. Af en toe een zomers buitje of een wisselvallige herfstdag zijn geen reden meer om binnen te blijven.

Wind

Op uw terras kan wind tijdens warme dagen voor de nodige verkoeling zorgen, maar op minder warme dagen juist voor een vervelende kou. Onder een overkapping aan huis kunt u het hele jaar door van het buitenleven genieten. Op warme dagen zorgt een overkapping voor een extra schaduwplek. Op koudere dagen kunt u onder een overkapping heerlijk uit de wind zitten.

Overkapping aan huis afstemmen op uw wensen

Bij een overkapping aan huis is het belangrijk om te bepalen welke mate van beschutting u graag wilt. Wilt u het hele jaar door volledige beschutting tegen alle weersinvloeden, dan kiest u een vaste overkapping met een volledig dicht dak en dichte zijwanden. Wilt u de omstandigheden op uw terras optimaal kunnen afstemmen op de weersomstandigheden, dan kiest u overkapping aan huis met beweegbare delen.

Overkapping aan huis in 5 materialen

Ook het materiaal van de overkapping bepaalt in belangrijke mate de omstandigheden op uw terras. Het ene materiaal houdt alle zonlicht, neerslag en wind tegen, het andere materiaal doseert de omstandigheden wat meer.

Glazen overkapping aan huis

Een glazen overkapping laat maximaal licht en warmte door en beschermd vooral tegen neerslag en wind. Wilt u dus optimaal licht op uw terras en ook in huis, dan kan een glazen overkapping de juiste keuze voor u zijn.

overkapping aan huis zonnig dag
Meer informatie? Neem contact op!

Overkapping met screens

Wilt u optimaal kunnen genieten van het buitenleven, maar op sommige momenten beschut zitten tegen zonlicht, wind en lichte neerslag? Dan kan een overkapping met screens de juiste optie voor u zijn. Screens rolt u eenvoudig op en uit wanneer u dat wilt. Wanneer u screens combineert met een glazen dak, kunt u ook op regenachtige dagen van het buitenleven genieten.

Overkapping met doek

Een overkapping aan huis is ook verkrijgbaar met een dak van doek. Dit doek houdt zonlicht deels tegen waardoor u in de schaduw zit maar nog steeds geniet van de sfeer van het zonlicht. Het doek beschermt bovendien goed tegen Uv-straling en kan ook lichte regen weerstaan.

Aluminium overkapping

Wilt u bij uw overkapping aan huis zoveel mogelijk beschutting en een knus gevoel onder een stevig dak, dan is een aluminium overkapping iets voor u. Dit dichte dak houdt alle weersinvloeden tegen, ook hevige regenval. Een aluminium overkapping is ook verkrijgbaar met een dak van lamellen. U kunt de lamellen deels open of volledig dicht draaien naargelang hoeveel zonlicht u wilt toelaten op uw terras.

Wat is de ideale oplossing voor uw overkapping aan huis? Zwamon adviseert u er graag over. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Contact

Scroll naar boven